Monday, May 16, 2011

Hari Guru

Selamat Hari Guru di ucapkan
kepada semua guru di Malaysia.



Tak kira lah anda
Guru tadika sementara,
Guru tadika tetap
Guru sekolah sementara,
Guru sekolah tetap,
Pensyarah, Pelatih, etc.



Selamat Hari Guru!



Bila tiba sahaja hari guru,
siapakah orang yang paling gembira
selain daripada guru itu sendiri?
Cuba fikirkan.



Jawapannya,
Anak guru!
Yay!
(^0^)v



My mom and dad ialah seorang guru.
Every year, hari guru adalah hari
yang paling di nanti-nantikan.
Sebab, masa ni lah my parents
dapat banyak hadiah,
and kami yang akan buka kannya.



Tadi,
my mom and dad
bawa banyak hadiah.
My dad cakap itu semua
hadiah birthday Darwisha,
(setiap hari birthday dia)



Alah, budak tu percaya betul
yang itu semua hadiah dia.
Padahal hadiah my mom and dad.



Aku dengan Darwisha
berlumba-lumba buka hadiah..
Bagi veteran macam aku,
pegang saja kotak hadiah tu,
aku dah boleh tahu apa isi
dalamnya.







Dulu,
hadiah favorite yang student bagi
dekat my mom and dad ialah
sabun mandi and sabun basuh pakaian.
Ataupun crystal.



Sabun basuh kain dekat rumah kami
hampir habis.
So,
aku sangat-sangat menantikan hadiah
sabun pencuci daripada student my mom
and dad.



Tetapi,
student zaman sekarang
berlainan dengan zaman dahulu.
Kini rata-rata mereka menghadiahkan
mug, crystal, and jam.



Dah nak habis hadiah kami buka,
baru jumpa sabun mandi and
sabun pencuci.



Ada dua buah mug comel yang
di hadiahkan oleh student my mom and dad.
Satu warna biru, satu warna pink.
Design yang sama,
mungkin di hadiahkan oleh adik-beradik.





Aku memang sedia maklum
Darwisha sukakan warna Pink.
Sebagai kakak yang baik, aku :





Anizz : Kakak punya warna Pink, Darwisha punya warna blue.

Darwisha : Tak. Darwisha lah warna pink. Kakak kan tak suka warna Pink?





Anizz : Eh? Pukul berapa? (pukul berapa aku cakap, aku tak suka warna pink)

Darwisha : Pukul Nima. (*lima)






Aku suka mengajuk cara dia cakap.
Suka dengar dia pelat cakap
pukul lima.
Hahahahahah~



Last-last,
kami tentukan pemilik mug pink tu
dengan main teka-teka,
kotak mana yang berisi mug pink.



Mula-mula Darwisha teka dapat
mug biru.
Tapi,
dia request untuk main sekali lagi,
then dapat mug warna pink.
Aku request untuk buat sekali lagi,
tapi dia tak nak.






Sila baca perenggan seterusnya
dengan latar belakang lagu ini :



video







Elleh,
kalau dia teka and dapat
mug biru lagi,
mesti aku kena bagi mug pink kat dia,
sebab my mom and dad kan
sayang dia lebih~
(T_____T)




__________Anizz____________

5 comments:

Wawa Zolkepli said...

ten ten teng ten ten teng..

AniZz said...

Kau dah kenapa, Wawa?

Rara said...

aku mcm nk tembak KAU boleh?? tiba tringat paper risk..hahaha..dem..

blog-tips-kurus said...

setakat nak 'menangiskan' budak2, serah saje padaku. hehe! (",)

Wawa Zolkepli said...

aku nyanyi lagu tuh lar. ten ten ten ten ten teng~