Wednesday, May 18, 2011

Adik ku, Darwisha~

Semalam,
seperti biasa,
aku pergi Bakery my mom lagi.



Pekerja my mom yang baru tu,
dah berhenti kerja without notice.
Dia main pergi macam tu je.
He'elleh~


About Darwisha,
sekarang ni,
aku selalu usik Darwisha.
Well, every day aku selalu usik dia, kan?



Tapi kali ni lain.
Darwisha 'suka' kawan dengan
sorang budak lelaki ni.
Classmate dia.



Nama dia di rahsia kan.
Tapi, dekat sini,
aku letak nama dia sebagai,
'K'.



My mom cakap,
budaknya baik, comel pula tu.



Then,
ada sorang lagi budak lelaki ni.
Bak kata Darwisha,
nama budak tu, 'Ame-Ri'.
(Amri).



Darwisha paling tak suka budak ni.
Sebab nakal sangat.
Selalu tak nak dengar cakap cikgu.



My mom pun cakap kat aku,
yang budak ni nakal juga.



Elleh, setakat nakal ni,
aku boleh handle lah~
Gertak sikit je,
confirm budak tu boleh nangis.
(Amaran : Aku sangat hebat dalam menangiskan budak)



Untuk mengelakkan Darwisha
daripada mengacau my mom buat cake,
aku pun main cerita-cerita dengan Darwisha.



Selalunya,
bila aku bercerita,
watak cerita tu ialah,
watak yang di bintangi oleh rakan-rakannya.






Mula-mula aku cerita pasal,
Sleeping Beauty.
Watak dia :


Prince : Prince 'K'.
Princess : Qistina (best friend Darwisha)
Good fairy : Nana, Nafisah and Wafa.
Evil fairy : Ame-Ri.
Evil dragon : Darwisha.




Hahahaha~
Dia memang marah gila
bila dapat tahu dia pegang
watak dragon.
Hahahahaha~



Lepas tu,
ending cerita Sleeping Beauty,
Prince akan kiss the princess so that
the princess akan bangun dari tidurnya, kan?
Darwisha tak nak dengar ending tu.



Dia tak sanggup nak dengar
prince dia kissing dengan kawan dia,
Qistina.



So,
aku pun tukarlah ending dia :

************************************

Lepas je Prince tu lawan dengan Ame Ri, The Evil Fairy,
Prince 'K' pun pergi dekat Princess Qistina, and cakap :


Prince K : Ey, bangun! Bangun! Dragon tu dah tak ada.
Qistina : Aren't you supposed to kiss me?


Prince K : Tak boleh. Saya suka Princess lain.
Qistina : Siapa?


Prince K : Princess Tuanku Anizz.

*******************************************



Hahahahahhaha~
Time ni,
Darwisha dah pukul aku,
and kata aku ni jahat and
nakal sangat.



Then,
aku pun cerita lah cerita lain.
Kali ni, cerita Red riding hood.





Watak nya :
Red Riding Hood : Qistina.
Bad Wolf : Ame-Ri.



Time aku cerita ni,
tiba-tiba ada sorang budak lelaki,
lalu depan Bakery kami.



Seperti biasa,
aku akan tipu Darwisha yang,
itu adalah kawan dia.
Masa tu, Darwisha tengah duduk bawah meja,
so, dia tak nampak lah siapa yang
tengah lalu depan Bakery kami.



Anizz : Darwisha, kawan Darwisha.

Darwisha : Mana? Mana?



Anizz : Tu.

Darwisha : Eh, itu Ame-Ri.



Ame-Ri?
Ame-Ri???
First time aku jumpa Ame-Ri.



Aku memang teringin sangat
nak tengok siapakah Ame-Ri,
si nakal yang Darwisha selalu
cerita time dia makan maggi tu.



Aku selalu couple kan
Darwisha dengan Ame-Ri.
Sebab, dalam cerita drama Korea, etc. ,
selalunya, perempuan dalam watak utama tu,
akhirnya akan couple dengan budak nakal yang
selalu kacau dia.



First impression aku,
"Hmmm.. comel. Tak nampak macam nakal pun."



Aku tanya my mom.
Mana lah tahu,
kot-kot Darwisha tipu aku pulak.


Anizz : Mommy, mommy. Itu ke Ame-Ri?

Mom : Mana? Ha, tu lah Ame-Ri. Nampak macam budak nakal, kan?



Anizz : Tak nampak macam nakal pun. Comel je.

Mom : Memang lah comel. Tapi, 'K' lagi comel.



Aku tak setuju tu.
Tak nampak macam nakal pun.
Tak nampak macam budak yang
selalu lawan cakap cikgu.



Masa my mom tengah buat cake,
Ame-Ri tu main lari-lari depan Bakery kami,
and then selamba je masuk Bakery kami,
sambung main lari-lari.



Oleh sebab takut ada barangan kaca
yang akan pecah,
aku pun cepat-cepat pergi ruang depan,
(tempat mereka berlari dalam Bakery),
and cakap :
"Ey, jangan main dekat dalam ni."



Tahu tak,
si Ame-Ri tu boleh buat 'dunno' je.
Aku pun cakap lah sekali lagi,
mana lah tahu dia tak dengar kot tadi.
"Ey, jangan main dekat dalam ni. Main kat luar."



Dia boleh buat tak tahu juga!
Wah! Wah!
This means WAR!



Aku saja je cakap lembut-lembut tadi.
Mana lah tahu,
mak dia ada dekat luar ke.
Tapi, ini dah lebih~~



So,
aku terpaksa memikirkan taktik yang
lebih power tanpa memerlukan
sebarang jeritan singa.
Nanti apa pula orang akan kata,
bila dengar ada singa menjerit
dalam Bakery.



Dalam minda aku sekarang ni :
"Anizz, kau bukan tengah deal dengan Darwisha
sekarang ni. Kau tengah deal dengan Ame-Ri,
si budak nakal."



Aku pandang tepat dekat mata Ame-Ri,
lepas tu aku pandang luar,
and pandang mata dia balik.
Masa ni,
aku tengah keluarkan aura :
"Kalau tak dengar cakap Kakak ni, habislah kau~
Kakak ni garang~"



Then,
Ame-Ri pun cakap :
"Alah~"
and terus keluar.



Begitu juga dengan budak-budak
lain yang sedang menyorok bawah meja,
dan pelbagai tempat lagi.



See?
Kita kena deal dengan 'kepala' dulu,
barulah anak-anak buah ikut cakap.



Woh~
memang nakal betul.
Aku ter-underestimated kenakalan dia.
Kalau aku ada sorang lagi adik kecil
macam tu, memang gila.
Botak kepala aku.



Semalam aku tidur awal.
Guna banyak sangat tenaga untuk
deal dengan Ame-Ri.
Hahahaha~



Harap-harap,
Ame-Ri just nakal time budak-budak je lah.
Bila dah besar nanti,
jadi seorang lelaki yang gentleman.



But,
for now,
aku tak nak usik nak
couple kan Darwisha dengan dia lagi.
Aku lebih rela Darwisha dengan 'K'.



Hmm..
Teringin nak tengok,
siapakah 'K' yang Darwisha
suka sangat tu, sampai berebut dengan
Qistina pulak tu.



__________Anizz__________

2 comments:

Cik Cempaka said...

haha..

so comel lah..^^

konoha_villagerz said...

sengal la ko anis~~~