Sunday, April 10, 2011

Anizz nak jadi jahat

Seriously,
this 2 weeks memang my worst
time ever.
Emotional terganggu.



Selalu termenung.
Bila baca buku pun,
baca sekejap, and then termenung.



Kalau aku gelak pun,
then aku akan termenung sambil
buat muka sedih.
Haaahhhh~~



Susah sebenarnya jadi orang baik.
Seriously susah!
Banyak orang akan pijak kepala kita.
Ye lah, sebab kita ni kan baik?





Aku mengadu dengan my mom.
Aku cakap aku tak nak jadi orang baik dah.
My mom just cakap, jangan kawan dengan dia.
And jangan cari musuh.
Ok.



First time aku jumpa perempuan macam tu.
Aku ingat watak dia just wujud dalam novel je.
Eh, kejap. Wujud ke watak macam tu??



Aku dah berazam tak nak jadi budak baik dah.
Aku even dah practice dengan my roommate.


A'an : Nak pakai baju apa, eh?

Anizz : Nak tahu jawapan jahat aku?



A'an : Apa?

Anizz : Huh, ada aku kesah? Hahhahaa...


***********
Nora : Anne. (dia selalu panggil aku Anne. Penat aku ajar suruh panggil Tuanku Anizz. Telinga kuali!)

Anizz : Ya, Jan. (Nora paling tak suka kena panggil nama 'Jan'. Nama sebenar : Noraizan)



Jangan salah faham.
Aku bergurau je tau.
Sebelum bagi jawapan jahat tu,
aku bagi dulu jawapan yang seorang
'anizz' selalu bagi.



So,
Good bye Anizz yang baik.
Hello Tuanku Anizz the dictator.



Aku tak pernah jadi orang jahat.
Well, depan Darwisha je lah.
Tapi tu bukan jahat.
Tu nakal.



And,
kalau aku order makanan yang
tidak menepati my order,
aku akan cakap terus terang :

"Bukan saya cakap saya nak nasi yang..bla..bla.. ke?"



Aku tak adalah sampai terus
maki hamun ke apa.
Aku just akan buat muka tak puas hati
macam lepas ni aku akan terus buat aduan pihak pengguna.





Tapi,
kalau yang menjual tu orang tua,
aku akan accept je lah.
Aku tak boleh marah orang tua.
Sebab dia lagi tua dari kita.






Aku tak boleh jadi macam kawan aku,
yang tua ke muda, kalau dah salah,
kena tegur juga. Hak sendiri mesti
di pertahankan.



Aku macam terbayangkan yang aku
sedang memarahi seorang warga emas yang
ada 6 orang anak kena jaga.
Pendengaran tak jelas,
memori terbatas..
Aku tak boleh..


MACAM MANA NAK JADI ORANG JAHAT NI??!


Tak apa, tak apa.
Aku kecil kan scope 'jahat' aku ni.
Aku just nak jadi jahat dengan orang
yang buat jahat dengan aku je.
Except orang tua.





Dalam cerita yang ada watak jahat,
selalunya watak tu mesti ada kucing
di sebelahnya.
Sila rujuk cartoon-cartoon di TV berhampiran.





Tapi,
I don't like cats~
Nak bela hamster?
Orang jahat bawa hamster?
Sambil buat jahat,
sambil usap-usap kepala hamster?



Ah,
tak payah lah.
Buat apa susah-susah nak bela
hamster sebab nak jadi jahat.
Lebih baik aku jadi diri sendiri.



Buat baik di balas baik.
Kalau orang buat jahat dekat kita,
nanti ada orang lain akan buat jahat dekat dia pula.
Then, masa tu, kalau anda nak minta tolong dengan saya,
saya still akan tolong anda juga.
Kenapa?



Because I'm not YOU.
Saya tak jahat macam anda.
Saya akan tolong anda, tapi kita tak
akan jadi rapat macam dulu.
Sebab, once you make me cry,
sorry babe. No more 'friend' word for you.



And,
I even dah stated this statement before :
"Memang malang gila dapat kenal perempuan macam kau."
(state dalam hati je la)



Kalau anda nak,
kita boleh jadi kawan juga.
Tapi su.......sah nak bergurau macam dulu.



Right now,
I see you as :
"malang gila jumpa kau".



P/S :
Aku tulis "Saya" dan "anda"
sebab, bunyi macam agak biadab
bila tulis "Aku" dan "Kau".
Hahahaha...



In conclusion,
aku tetap akan jadi seorang 'Anizz'.
Dah memang semula jadi baik hati,
sopan-santun, ramah-tamah,
lemah-lembut~



Caption : Gambar di library. Dekat dalam mulut tu bukan gelembung udara, yang teenage girl selalu buat bila posing. Tu lemak. Aiyaa... dah chubby.. Makan chocolate banyak sangat.



But beware.
I'm not the old 'Anizz'.
This time, I'm 'TUANKU Anizz'.
Martabat tinggi sedikit.



Kalau anda pukul Beta sekali,
Beta tak akan pukul anda.
Beta akan dera your mental.
Sampai anda bunuh diri.
Wah, jahat gila bunyi nya tu.
Langsung tak ada ciri-ciri royalty.



Ok,
pembetulan.
Kalau anda pukul Beta sekali,
Beta akan adukan pada Police.
Beta nak jadi RAKAN COP.
(^0^)v



______________Tuanku Anizz_____________

3 comments:

N said...

I feel ya mon !!

Wawa Zolkepli said...

xsangka ade monster dlm klas aku..hahahah!
jahat owg yg buli kau tuh!
ketuk jer pale die. bia die xleyh jeb final.
jahat tuh! jahat tuh!
hahahaha!

Ms Lovalino Azifa said...

gne psikology cket at org yg pijax plew tu... secuke aty nx pijax plew....xpe² suatu hary naty org tu akn sedar gax blew dea lax daa terkena....smile alwez Tuanku Anizz.... ♥