Saturday, March 12, 2011

Kakak saya nakal? Part 2

Hampir setiap petang aku and Darwisha
akan menemani my mom ke Bakery.
Dekat dalam Bakery tu ada whiteboard.
Aku selalu lukis dekat situ.



Kebanyakan lukisan aku adalah
lukisan yang menindas Darwisha.
Hahahahah~ (^0^)v



Reaksi Darwisha?
Mestilah dia buat muka marah.
Yes! Aku berjaya buat dia marah!


___________________________
Picture #1


Ni first lukisan yang aku lukis
dekat dalam Bakery tu.
Lukisan ni menunjukkan aku
mempunyai super power dengan
just tengok Darwisha je,
Darwisha boleh kalah.



Sampai sekarang,
setiap kali aku jerit ;
"Super power!",
Darwisha mesti tutup muka and mata.
Takut kena serangan super power aku yang hebat.



Ya,
super power aku memang hebat.
Aku just perlu tengok mata Darwisha je,
then, kalau dia ternampak mata aku,
aku akan cepat-cepat cakap ;


"Huh. Dah hilang. Tengok, Darwisha dah hilang.
Hahahahah~ Hebat betul kakak ni."


Bila dia jerit ;

"Ey, Darwisha dekat sini lah! Dekat bawah!"



Aku akan balas dengan ;

"Huh. Tak dengar. Dia dah hilang. Hahahahaah~"



Huuhuhuhuhu~ (^0^)v

___________________________
Picture #2


Gambar ni pula menunjukkan,
Aku sebagai superman,
and Darwisha sebagai monster.
Hihihihi~



Aku lupa lah apa yang Darwisha cakap.
Tapi, yang pastinya dia pukul aku
and cakap ;


"Kakak ni nakal lah! Tak nak bagi Kakak chocolate!"


and terus lari dekat my mom.
Hohohoho (^0^)v


___________________
Picture #3


Gambar ni menunjukkan
aku yang 'cantik' di bawah pokok,
and Darwisha pula sedang di marahi
kucing dan ayam.


Darwisha : Kenapa miow dengan chicken marah Darwisha?

Aku : Sebab dia tak suka budak nakal. (^-^)v


Darwisha : *pukul aku and menangis dekat my mom.*

Aku : Yes! Aku berjaya!!


____________________
Picture #4




Gambar ni menunjukkan aku
yang sedang memancing ikan
dengan menggunakan Darwisha
sebagai umpan.
Hahahahahahaah~ (^0^)v



Gambar ni tahan sehari je.
Sebab,
esoknya,
aku tengok Darwisha dah
padam and lukis gambar aku
kena makan dengan Miow (kucing).
Budak ni....

___________________________
Picture #5




Lastly,
my all time favorite picture.
Gambar ni aku lukis khas untuk Darwisha.
Sebab dia selalu sangat bagi aku marah,
ye lah.
Aku dah cakap banyak kali,
jangan main dekat luar,
tapi dia degil.



Bahaya lah main dekat luar.
Banyak orang jahat.
Lagi pun,
aku malas nak tengok dia main kat luar.
Baik aku main game.



So,
aku cakap dengan dia,
girl dekat lukisan tu ada super power
sama macam aku juga.
Girl tu akan monitor Darwisha 24hours.
Kalau dia nakal,
girl tu akan terus tembak
Darwisha dengan super power dia.
Hahahahah...



Reaksi Darwisha?
Dia diam and tenung je gambar tu.
Berkesan lah juga gambar tu.
Setiap kali Darwisha tertumpahkan
chocolate rice ke apa,
mesti dia akan tengok gambar tu dulu.



Macam mana aku tahu?
Aku intai dia dari luar.
And aku nampak Darwisha
tengah tengok gambar tu,
and then terus kutip chocolate rice
yang dah terjatuh tu.



Aku? Mestilah aku tolong Darwisha.
Manalah budak tu reti nak kemas
sorang-sorang.
Ohh~ Baiknya aku ni~

________________
Habit

Sekarang,
habit Darwisha dekat Bakery ialah,
bila dia main dekat luar,
dia mesti sorok sebelah kasut aku.



So,
Bila aku keluar nak marah dia
sebab dia main dekat luar,
aku terpaksa cari kasut aku dulu.
Lepas tu,
dia and kawan-kawan dia gelak kan aku
ramai-ramai.
Cis! Dendam bermula~



So,
bila dia masuk je Bakery,
aku sorok dua-dua belah
kasut dia.
Padan muka.
Hahahahahah (^0^)v



And lagi satu habit baru dia,
dia akan make sure yang aku
dah masuk dalam Bakery dulu.
Then dia akan letak kasut dia,
atas kasut aku.
Ala-ala macam letak kasut atas
rak kasut.
Cis! Dendam bermula lagi!



Bila dia masuk je,
aku akan make sure dia tengah
sibuk-sibuk main game dekat laptop,
and aku letak kasut aku atas kasut dia.
Hahahahahaah (^0^)v.


Game


Kadang-kadang,
kami suka main tidur-tidur.
Mula-mula kami pura-pura tidur,
then, aku akan letak tangan aku atas
muka dia.



Lepas tu,
dia akan cakap :
"Isshh.. sape kacau saya tidur ni??"


Then aku akan cakap :
"Oh, sorry Darwisha. Ingat bantal tadi."


Macam tu lah kami bermain.
kadang-kadang dia letak tangan
dia atas aku,
so giliran aku pula yang cakap nanti.



Tapi,
dia paling takut bila,
aku pura-pura tidur,
and aku start menyanyi :


"I'm sleepy.. I'm sleepy...
I'm sleepy right now..."


"I'm sleeping.. I'm sleeping..
I'm sleeping right now..."


"I'm hungry.. I'm hungry..
I'm hungry right now.."


"I want to eat.. I want to eat..
I want to eat... RIGHT NOW.."



Then,
aku akan berpura-pura
sleep walking,
sambil menghidu-hidu badan Darwisha
yang tengah menyorok sambil tutup muka.


Aku : Hmmm... Do I smell a cat?

Darwisha : Nnnn.... No.... (sambil menggigil)



Aku : Do I smell a box?

Darwisha : Nnnn... No...



Aku : I see... I smell a chicken!

Darwisha : No! No! It's me! Darwisha, Kakak!!



Aku : Yum.. yum.. (sambil makan Darwisha)

Darwisha : Kakak, bangun!



Aku : Eh.. eh.. Darwisha.. what's happening?

Darwisha : Kakak ingat Darwisha chicken tadi.



Aku : Huh? Chicken? yum.. yum... (terus makan Darwisha balik)

Darwisha : Help me.....!



Hmmm...
Aku suka main game tu.
Ada banyak lagi game
yang aku suka main dengan dia.
Nanti-nati lah aku cerita.
Hihihihihii... (^0^)v


______________ Anizz _____________

1 comment:

Abil ♥ said...

kak anizz tolong ajar saya melukis. Hehe!
Sumpah nakal. Keep it up!
Ngeee ;D