Saturday, March 12, 2011

Kakak saya nakal? Part 3


Dalam kereta pula,
untuk mengelakkan kebosanan,
aku akan bermain dengan Darwisha.


Contohnya;


Aku : Siapa sebut 'Darwisha' kena basuh pinggan 2 minggu.

Darwisha : Ok.



Aku : *Cuba memancing.* Ini kereta siapa, eh?

Darwisha : Ini kereta Darwisha. Ooppss.. *cepat-cepat tutup mulut*



Aku : Huh! Kena basuh pinggan 2 minggu! Yes! Yess!!

Darwisha : Lagi sekali! Lagi sekali!



Aku : Ok. Siapa cakap 'Darwisha' lagi, dia kena basuh pinggan 3 minggu.

Darwisha : *tutup mulut*


Aku : *cuba memancing* Ini kereta siapa, eh?

Darwisha : Err.. kereta kakak.



Aku : Kereta Kakak? yess!! Emm... Ini rumah siapa, eh?

Darwisha : Err.. rumah kakak!



Aku : Rumah Kakak? Yess!! 'Rich' tu kakak punya, kan?
(Rich adalah watak dalam Playhouse Disney kesukaan Darwisha)

Darwisha : Eh, tak. Rich tu Darwisha punya!



Aku : Huh! Cakap 'Darwisha' lagi! Yess! Basuh pinggan 3 minggu!



Masa ni dia dah nak menangis.
Takut sangat kena basuh pinggan
dekat rumah.
Elleh.. last-last aku juga kena basuh.
Mana ada budak umur 4 tahun kena basuh
pinggan. Tak ke pecah pinggan tu nanti?



Kali ni,
Darwisha minta pertolongan my mom and dad.
My dad memang always sokong dia.


Aku : Siapa buka mata dengan buka mulut,
dia kena basuh pinggan lama-lama.

Darwisha : Ok!



Hampir 15 minit kereta
tu sunyi.
Penat my dad pujuk dia suruh
cakap and buka mata.



Father : Khairina, buka mata. Tak pe. Kakak tu dah lama buka mata.




Tapi,
dia tetap tak nak buka mata
and buka mulut.
Aku masa tu?
Sedang menikmati ketenangan.
Bukan senang nak bagi budak tu diam.



Buka mata?
Yup. Aku dah lama buka mata.
Lepas tu, my mom yang duduk dekat
seat depan ambil Darwisha,
and letakkan dia atas riba my mom.


Mother : *bisik* Buka mata. Kakak tak nampak. Tak pe.

Darwisha : *perlahan-lahan buka mata, and tengok aku dekat seat belakang.

Aku : *cepat-cepat pejam mata.*



Lepas tu,
dia terus buka mata dengan hebatnya
dekat seat my mom.
Kononnya aku tak nampak la tu.


Kadang-kadang dia tunjuk muka
dia sambil pejam mata dekat aku,
konon-kononnya,
dia still tak buka mata.
Ceh!



Lepastu,
dia terkekek-kekek gelak dengan
my mom and dad kat depan.


Aku : Darwisha buka mata ke?

Darwisha : *Cepat-cepat pandang aku sambil tutup mata and mulut*



Dad : Eh, Khairina tak buka mata pun kan?

Darwisha : *angguk kan kepala*



Dad : Khairina nak kena belok kiri ke kanan ni? Daddy lupa..

Darwisha : *Tunjuk belah kanan.*



Dad : Thank you Khairina. Khairina, tolong ambilkan Daddy gula-gula satu.
Darwisha : * sambil konon tutup mata, tertunduk-tunduk ambil gula-gula, and letakkan dalam mulut my father.*


Sekarang tell me.
Bagaimana dia boleh buat
semua tu tanpa membuka mata?
tell me?!


Then,
my father suruh dia buka mata,
and tengok cermin.
Daripada reflection tu,
Darwisha boleh nampak aku buka
mata dekat seat belakang.



Elleh.
Saje je tu.
My mom dah paksa I buka mata.
Ini semua politik!
Aku di tindas!


__________________ Anizz __________________

6 comments:

Rara said...

comei je..darwisha je lah kan..hehehe

Anonymous said...

salam dik...comelnya baby sister...KM

Abil ♥ said...

hehe! nakal worh kak anizz. ;D

AniZz said...

Rara : Elleh~ Like sister, like sister la~

KM : Hahaha.. Thank you. Tapi, Anis da ajar Darwisha, kalau ada orang ckp dia comel, mesti kena jawab : "Tuanku Anizz lagi comel." Huhuhu..

Tapi tak berkesan ajaran tu.. *sigh..

Abil : Kalau tak nakal, bukan muda namanya tu~ Orang muda je boleh nakal-nakal ni.. Cewah! (^0^)v

N said...

haha..post pasal kartun lukis2 tu terbaik..comel gleer adik kamu !!! kamu ni nakal sungguh, kecian kt darwisha

AniZz said...

N : Huhu.. x nakal, x muda.. I kan muda? Mestilah kena nakal sikit.. (-.^)v

So, N. Marilah kita bernakal bersama. Kita kan masih muda? Hohoho.. (^0^)v