Sunday, March 6, 2011

Anizz itu simple~


Caption : With Darwisha. Walaupun aku ni Royalty a.k.a Tuanku Anizz,
aku still lagi kawan dengan rakyat biasa tau~ Oh, Darwisha tu Princess.
(^0^)v


Aku ni sebenarnya seorang yang
sangat-sangat simple.
Tak payah susah-susah nak jadi kawan dengan aku.
Aku simple je.



Kawan A : Nanti, aku nak suruh boyfriend aku beli kan aku bunga lah.
Kawan B : Ha'ah! Aku pun suka bunga! Kalau dia bagi aku bunga, seronoknya...



Kawan A : Kalau dia bagi aku rantai, gelang, lagilah sayang aku dekat dia.

Kawan B : Betul tu. Kalau belikan kita rantai silver setahun sekali pun tak apa. Kan, Anizz?

Anizz : ...... (Terkesima) err... Huh? Aku... tak suka.



Kawan A : Habis? Kau nak dapat rantai sebulan sekali? Bankrup woh.
Anizz : Tak. Aku tak suka semua tu. Macam perempuan. Seriously, macam perempuan.



Kawan B : Dah memang kau tu perempuan.
Anizz : Aku tau tu. Aku memang serious tak suka semua tu. Time Hari Raya pun my mom tak paksa aku pakai accessories. Aku tak suka semua tu.



Kawan A : Habis, nanti kalau ada orang nak bagi kau hadiah, kau nak apa?
Anizz : Chocolate. Belanja aku makan Pizza, or KFC, or McD.



Kawan B : Macam mana dengan cincin? Kalau kau nak kahwin nanti, mesti ada cincin.

Anizz : Tak payah. Aku tak suka cincin. Macam perempuan. Bagi aku chocolate ke, laptop ke, kereta ke.. fine by me. Aku tak kisah.


Itu lah perempuan.
Sikit-sikit nak cincin. Nak rantai.
Nak gelang. Nak handbag.
Nak bunga. Nak teddy bear.
Huh.



Aku tak suka semua tu.
Teddy bear tu ok lah. I like.
Boleh aku jadi kan bantal.
Sebab bantal aku yang kat kolej tu dah leper.
Hahahahah~



Even kalau ada orang bagi aku
rantai or cincin,
aku mungkin akan balik and gadaikannya,
or simpan dalam peti besi,
and tak buka-buka sampai bila-bila.



Aku tak faham dengan sikap kawan aku yang
bila lalu sebelah orang jual pin or barang kemas,
sibuk-sibuk nak tengok and pilih yang mana sesuai.
Rambang mata.



Aku tak.
Aku akan jadi gila bila pergi
kedai buku, kedai barangan laptop,
chocolate, ice-cream~
Aku suka semua tu.
Ok, bunyi macam nerd.
Hohoho.. (^0^)v



See?
Aku sangat simple.
Kenapa aku tulis entry ni?
Sebab aku punya birthday nak dekat.
Bulan 10. Hahahahaha~



Kepada kawan-kawan aku or
roommate-roommate aku yang
bercadang untuk bekerja part time
cuti semester ni,
tak payah susah-susah kumpul duit.
Beli kan aku chocolate pun dah cukup.



Reaksi mereka lepas baca entry ni :


Nora : Bila masa aku nak belikan kau hadiah birthday?
A'an : Birthday kitorang pun kau tak bagi hadiah.

_________________ Anizz ________________

4 comments:

::..farhana..:: said...

oh anis...aku pon mcm ko..haha...
xpayahla bg cincin2 bgai ni..
bunga lagi la xpayah..
bukan xsuke cume xberapa menjadi pilihan hati dan sanubari..ngee~
part belanja mkn2 tu.waaa..part yang aku suke..haha.
bawak aku jalan2 cari mkn2 mmg ak suke..

Cik Feeyza said...

masing² ade minat masing xp satu hr naty kita pasti teringin nakkn sesuatu yg mcm "perempuan" tu....
hehehe...sy begitu menghargai sifat keperempuanan sy krn sy dpt org yg betul² mghargai sy... alhamdulillah...
anizz, bgs jgk awk mnx latop...naty swuh bakal suami bg hantaran laptop n coklat.... hehehe...

gurau je tau...jgn kecik hati ea... ♥♥

AniZz said...

Siti : See? Kita memang ada connection. So, bila kau nak blanje aku makan, Siti? (-.^)v


Cik Feeyza : Wah~ best gila kalau dapat laptop n chocolate. (meleleh air liur).

Eh? Tak kecil pun hati. I kan baik hati, sopan santun, ramah tamah, lemah lembut~ (perasan gila) (^0^)v

::..farhana..:: said...

haha,...aku belanje ko..ko belanje aku..tapi serius..mcm bahagianya kalo org bwk ak pi mkn...hepi^_____________^