Saturday, March 5, 2011

Muka muda?

Kawan aku cerita dekat aku yang
selama ni,
setiap kali dia pergi rumah orang,
mesti orang akan ingat dia ni dah tua.
Even kalau dia pergi shopping pun,
orang akan panggil dia 'akak'.



Suatu hari,
dia pergi 1 shopping complex ni.
Masa dia tengah tengok-tengok barang,
promoter pun datang and cakap :
"Ya dik, nak apa?"



Fuwah~
Kawan aku tu punyalah happy,
sampai dia terus beli barang yang
dia rasa macam 40% je nak beli tadi.
Hahahahhaha~



Dalam case aku pula,
ramai yang ingat aku ni muda.
Wahahahahahahahahaha~ (^0^)v



Bila pergi rumah saudara or
kawan my mom and dad,
mesti orang ingatkan aku ni
anak no.3,
and adik-adik aku tu adalah abang aku.
Weeeee~ (^-^)v



Kalau tanya aku pun,
mesti mak cik tu akan cakap :
"Tingkatan (Form) berapa?"
Wahahaahaha~ (^0^)v










Masa aku dekat dalam kelas,
kawan aku tanya, aku ada adik tak.
Aku pun cakap lah yang aku ada adik.



Lepas tu,
dia buat muka terkejut.
Dia tak percaya yang aku ada adik.
Dia lagi lah tak percaya yang aku ni
anak sulung.



Aku pun rasa pelik.
Bila balik je rumah,
aku pun tanya kawan aku.
Then, my friend pun cakap yang
aku ni memang langsung tak ada rupa
orang anak sulung or ada adik.
Sebab perwatakan aku yang agak manja.




Wohoho~ (-0-)
Aku tak manja, ok?
Aku rasa,
mungkin faktor berwajah muda.
Wahahahahahahah~ (^0^)v



Dekat profile facebook aku,
aku letak gambar my cousin and me.
Tapi roommate aku tak percaya
yang aku ni sebenarnya kakak saudara
cousin aku tu.



Lepas ni,
kalau ada orang tak percaya yang
aku ni kakak saudara cousin aku tu,
boleh lah aku cakap sambil tersenyum :
"Usia? Ramai yang tak percaya.."
Macam dalam iklan pencuci muka kat TV tu~ (^0^)v

(Gila perasan~)



Sudut mengadu :

Mr. Stripue (teddy bear) aku dah kurus.
Sebab aku selalu jadikan dia my bantal.
Mom, my bantal dah leper.
Lepas ni kita beli bantal baru, k?



Esok...
aku ada Kem...
pagi sampai petang...
tak pergi, kena repeat next sem..
Annoyingnya...



Malam esok ada public speaking.
Aku tak habis hafal lagi text yang
aku nak baca malam esok..
Dah lah lecturer tu mengeluarkan aura
yang boleh membuatkan jantung aku tercabut.
Nervousnya...



_______________ Anizz _________________

3 comments:

shearasol said...

E..eh..

Masalah kite sama la..

Serupa n sejibik..

Haha..

"Usia? Ramai yang tak percaya.."

Cik Feeyza said...

wah usia muda dr umur sebenar...alhamdulillah...tu satu kelebihan tu tuan puteri anizz...

AniZz said...

Shearasol : Yeke? Tahniah untuk kita berdua. Wahahah (^0^)v


Cik Feeyza : Ya, BETA sgt appreciate that. Whahaha (^0^)v