Friday, February 11, 2011

AniZz sedang memberontak PART : 3

Lepas diorang tutup je
pintu bilik aku,
aku pun berfikir sejenak,
and dengan annoyingnya
turun dari katil.


AniZz : Tak ada siapa-siapa turun lagi ke? (muka annoying)

Mystery : Tak ada siapa-siapa yang turun lagi.



Gulp!
Rupa-rupanya ada kakak-kakak senior
sedang memarahi housemate pemalas aku tu.
Aku dah lupa apa yang kakak-kakak tu
membebel,
tapi yang sure nya,
aku pandang budak yang dah
di beri amanah untuk pergi.



AniZz : Kau tak pergi ke? *(bisik dari jauh)

Housemate B : *(geleng kepala) Aku tak nak. Kau pergi la.

AniZz : Aku pun tak nak! Aku ada banyak kerja kot! *(bisik dari jauh)




Oleh kerana aku dah
malas dengar kakak-kakak tu membebel,
and menyampah tengok ada housemate
super duper tak bertanggung jawab,
aku pun cakap :



AniZz : Ok, biar saya yang pergi.

Senior : Ha, cepat sikit siap tu. Nak kena kami panggil baru
nak pergi. Kami pun ada keja juga. bla..bla..bla...



AniZz : Sh*t! *(terus tutup pintu gaya memberontak)



Dalam hati aku,
mintak-mintak lah kakak-kakak
tu tak dengar aku cakap sh*t tadi..
Aku sebenarnya tak ada niat pun nak
hempas pintu kuat-kuat,
tiba-tiba tertolak pintu,
and kebetulan ada angin tiup,
so,
ianya menghasilkan bunyi
yang agak kurang ajar juga lah..
Sorry....



Last-last,
aku pergi dengan sorang lagi
housemate aku yang baru je
balik dari kelas.



Jangan ceritalah apa yang terjadi
semasa kami baru je sampai dekat
tempat meeting.
Confirm-confirm lah kena bebel.
Nasib baik kami buka ketua rumah,
kalau tak,
lagi teruk kena bebel.



________________ To be Continued... _____________

2 comments:

Jean Thearry Cha 1004 said...

Saya nk tanya, kalau sem seterusnya saya nk duduk kolej kna buat ape ye? Sbb rumah sewa mcm mahal at melaka tu lepastu saya xde transport.

Jean Thearry Cha 1004 said...

Saya nk tanya, kalau sem seterusnya saya nk duduk kolej kna buat ape ye? Sbb rumah sewa mcm mahal at melaka tu lepastu saya xde transport.