Friday, February 11, 2011

AniZz sedang memberontak PART : 3

Lepas diorang tutup je
pintu bilik aku,
aku pun berfikir sejenak,
and dengan annoyingnya
turun dari katil.


AniZz : Tak ada siapa-siapa turun lagi ke? (muka annoying)

Mystery : Tak ada siapa-siapa yang turun lagi.



Gulp!
Rupa-rupanya ada kakak-kakak senior
sedang memarahi housemate pemalas aku tu.
Aku dah lupa apa yang kakak-kakak tu
membebel,
tapi yang sure nya,
aku pandang budak yang dah
di beri amanah untuk pergi.



AniZz : Kau tak pergi ke? *(bisik dari jauh)

Housemate B : *(geleng kepala) Aku tak nak. Kau pergi la.

AniZz : Aku pun tak nak! Aku ada banyak kerja kot! *(bisik dari jauh)




Oleh kerana aku dah
malas dengar kakak-kakak tu membebel,
and menyampah tengok ada housemate
super duper tak bertanggung jawab,
aku pun cakap :



AniZz : Ok, biar saya yang pergi.

Senior : Ha, cepat sikit siap tu. Nak kena kami panggil baru
nak pergi. Kami pun ada keja juga. bla..bla..bla...



AniZz : Sh*t! *(terus tutup pintu gaya memberontak)



Dalam hati aku,
mintak-mintak lah kakak-kakak
tu tak dengar aku cakap sh*t tadi..
Aku sebenarnya tak ada niat pun nak
hempas pintu kuat-kuat,
tiba-tiba tertolak pintu,
and kebetulan ada angin tiup,
so,
ianya menghasilkan bunyi
yang agak kurang ajar juga lah..
Sorry....



Last-last,
aku pergi dengan sorang lagi
housemate aku yang baru je
balik dari kelas.



Jangan ceritalah apa yang terjadi
semasa kami baru je sampai dekat
tempat meeting.
Confirm-confirm lah kena bebel.
Nasib baik kami buka ketua rumah,
kalau tak,
lagi teruk kena bebel.



________________ To be Continued... _____________

No comments: