Saturday, October 1, 2011

Malang

Aku ada 2 class petang
pada setiap hari Jumaat.
Bagi sesiapa yang nak belanja I
makan or whatever since
my birthday is on
17th October,
I'm not available on Friday's evening.




Jumaat lepas,
dalam pukul 12 macam tu,
aku terima mesej from
my lovely friend, Wawa.
Dia cakap class start pukul
3.30pm, instead of 2.30 pm.




Satu perkataan bagi
menggambarkan perasaan
aku masa itu :








Pukul 2.00 petang,
aku decide untuk mandi.
Sengaja nak bersiap awal.




Semasa aku sedang mandi,
Nora (my roommate) beritahu
yang Wawa telefon.




Selesai sahaja mandi,
aku dengan catwalknya
menuju ke arah my handphone.




Aku membaca mesej yang
tertera di handphone.







Dua perkataan bagi menggambarkan
perasaan aku masa itu :






Kelam kabut aku bersiap.
Iron baju pun ala kadar je.
Rasa macam nak give-up and
skip kelas je masa tu.




Tapi,
walau apa pun yang terjadi,
aku TAK AKAN skip kelas tu!
Sekali skip,
aku boleh lost forever.
Sebab, itu subject calculation.




Aku sampai kelas dalam
pukul 2.45 petang.
Ramai yang datang lambat,
sebab menerima info yang salah.




And,
macam biasa,
aku agak blur sedikit bila
masuk kelas.
Ye lah, datang lambat.




Aku tak suka keadaan aku
yang blur bila datang lambat ke kelas.
That's why aku suka datang awal.
(Lagipun, kalau datang lambat, kena naik tangga)




Kelas tamat awal,
sebab lecturer and my other classmate
nak pergi jamuan raya yang di adakan
di ground floor.




Aku pun ikut turun sekali.
Beria-ia aku beratur sambil
meredah orang yang ramai.
Tapi, satu makanan pun aku tak dapat!!




Give-up,
and terus pergi naik lift.
Sebab lepas ni ada kelas lagi.
Aku tunggu setengah jam di luar kelas,
bersama-sama dengan my friend, Dayah.




Then,
aku terima mesej dari
Wawa lagi.





Perasaan aku masa tu?
A.P.A.K.A.H.??!
Buat penat aku je tunggu
di luar kelas.
Malang betul nasib aku hari tu.




Tapi,
setiap yang berlaku ada
hikmahnya, kan? kan?




_________Anizz_________

2 comments:

Wawa Zolkepli said...

Wawa
Whole class next week cancel.

LOL!

merahitujambu said...

ahaha..itu pekara biasa student kena