Thursday, April 14, 2011

My Achik~

Petang tadi, my adik no.3 call.
"Kakak, Achik dah meninggal dunia pukul 1 petang tadi."


Caption : Achik and Mak Ndak


Masa tu aku tengah kelam-kabut
print assignment.
Kami nak hantar awal,
malas nak tangguh-tangguhkan kerja.



My Achik menghidap cancer.
Dia ada blog. (klik link)
Apa dia? Anda tidak ada permission untuk
view blog beliau?
Jangan risau. Aku pun sama.
Mesti masalah wireless.



Last sekali aku berjumpa dengan
my Achik ialah akhir tahun lepas.
Aku melawat dekat hospital, Kedah.


Caption : Keluarga Achik. Hari Raya Aidilfitri tahun 2009. P/S : Si comel yang
berdiri di depan Atok : Addin, (anak Ateh)



Bila diberitahu yang my Achik dah meninggal dunia,
aku terbayangkan wajah Hakimi and Rafiqi,
(my cousins a.k.a anak Achik).
Then aku terbayangkan my nenek yang
baru sahaja kehilangan my Atok.



Sedih betul...



Apa-apa pun,
semoga my Achik terdiri daripada
orang yang solehah.
Al-fatihah kepada Atok and Achik.




______________Anizz________________

4 comments:

Anonymous said...

Salam Takziah untuk adik sekeluarga diatas pemergian Achik [Puan Rahayu]...semuga rohnya dirahmati dan dimuliakan Allah SWT...semuga anak2 kecil yang ditinggalkan menjadi anak2 yang soleh dunia dan akhirat,semuga Allah merahmati adik Hakimi dan Rafiqi, dan semuga Allah memuliakan ketulusan, kesabaran dan keredhaan nenek adik yang berhati mulia diatas kehilangan suami dan anak perempuan bungsu dalam masa yang singkat...ALfATIHAH..Amin..KM

alfi said...

al-fatihah :(

p/s:sy reader baru,jiran sblh rumah atok akak..

HS said...

Anizz, takziah ya..

semoga roh Achik Ayu awak dicucuri rahmat olehNYA dan ditempatkan di kalangan org2 yang di kasihi-NYA. Ameen, ya Robb

Sy dp tahu berita ni semalam kat wall fB mak Ngah & pak ngah awak..

Ms Lovalino Azifa said...

Salam Takziah Anizz, Semoga beliau ditempatkan di kalangan org² yg beriman. Insyaallah. Al-fatihah. Amin.