Wednesday, January 12, 2011

AniZz di UiTM Bandaraya Melaka : Part 2

AniZz : Kolej Siswi Fact Version.


Bunyi macam skema.
Lepas ambil kad matrix,
aku terus mendapatkan my parents
untuk bergegas ke my new Hostel.



Alah,
tak jauh pun.
Guling guling je dah sampai.
Kalau berjalan kaki,
ambil masa 5 minit kot.






Nama kolej tu Kolej Tun Mutahir.
Kolej yang di diami oleh perempuan sahaja.
Kolej ini ala-ala apartment.
ada 10 tingkat dan dua lift.



Jangan risau,
bagi anda yang mempunyai niat
untuk menurunkan berat badan,
dekat sini juga di sediakan 2 tangga dari
ground floor ke tingkat 10!



Mesti anda semua excited kan sebab dapat
panjat tangga tinggi-tinggi??
kan? kan? kan? kan?



Sampai je dekat tempat parking,
aku terus pergi ambil kunci rumah.
Aku pun mengangkat barang dan menuju ke lift.
Fuwwahh~
panjang giler line beratur dia.





Punyalah excited parents-parents sekalian,
bila anak mereka dapat masuk University,
semua di bawanya.



Yang ayah bawa beg pakaian,
emak bawa beg-beg galas,
nenek bawa bantal,
atok bawa baldi,
kakak bawa iron,
abang bawa laptop,
adik yang kecil pun turut menyumbang
tenaga dengan bawa sebelah kasut.
Sebelah kasut lagi tak tahu siapa yang pegang.
Hahahahah~
(ok, aku tipu je)



My mom, dad and Darwisha naik tangga
from ground floor tu tingkat 7,
aku pula naik lift.
Biasalah, aku kan penyabar~



Bila aku sampai je depan rumah aku,
aku tengok my mom, dad and Darwisha
macam dah kurus sedikit.
Yelah, tadi naik tangga dengan gigihnya sekali.
Hahahahahha~



Kolej Tun Mutahir,
ada 10 tingkat.
1 aras (level) ada 6 buah rumah.
1 rumah ada 3 bilik tidur,
2 toilet,
1 kitchen,
2 tempat sidai,
1 balcony.



Sorry,
aku malas nak tangkap gambar.
Nanti,
kalau aku dah tangkap gambar,
aku upload dalam blog, ok?



Lagipun, broadband ni kejap ok, and kejap tak.
Unstable.
Plus, ada banyak benda yang tidak boleh
di paparkan di dalam blog,
too censored. Hahahahah~
(alasan)



Bilik yang terbesar ialah bilik
yang ada 4 katil dan 4 locker.
Bilik tu juga lengkap dengan bilik mandi sendiri.



Bilik aku ada 3 katil.
Bilik paling sempit dalam rumah tu.
Ada 2 locker.
Nora, my friend dapat 1 single bed,
and locker dia terletak di luar dekat
dengan meja study.



Bilik sederhana besar ada 3 katil juga.
1 katil double and 1 single bed.
Macam biasa,
yang single tu locker dia di luar.



Toiletnya ok.
agak luas,
lengkap dengan shower and
tandas 'duduk'.
And kat sini ada satu giant baldi untuk
tadah air sebab kat sini ada masalah air.
So, lebih baik tadah awal-awal,
supaya tiada masalah in the future.



Dekat kitchen tak ada apa-apa.
Just ada sinki je.
Macam biasa,
tak boleh bawa rice cooker and fridge.



The lacking part is :
Ampaian baju yang limited and
terlindung daripada cahaya matahari.
Rules di sini,
tak boleh sidai baju yang basah.
So,
pandai-pandai koranglah nak
basuh baju without membasahkan ia.
Hahahahahah~



Don't worry,
ada 4 biji washing machine dekat
tangga ground floor.
Dekat sini ada bilik TV, surau,
well,
anda boleh tahu dengan lebih lanjut
apa yang ada dekat kolej ni bila
anda berada di dalam lift nanti.
Kat situ lengkap dengan nombor bilik lagi.



The next lacking part,
suis dia tersangatlah limited.
Bilik aku ada 1 plug je.
kami ada 3 orang,
3 laptop, 3 charger,
pandai-pandailah usaha sendiri
membeli *tuuuttttt (aku tak tahu nak eja benda tu)
Haahhahahah~



Bila anda buka je pintu rumah,
anda akan nampak 10 meja study
di depan anda selain 2 locker student
yang tidur di single bed tadi.



(my study table)



Meja study tu adalah hak milik
orang yang memilih nombor katil.
Kalau katil nombor 5, locker no.5,
meja no.5, kerusi pun no.5.



(UiTM building)



Dekat sebelah meja study,
ada balcony.
Pemandangannya fuuhhh~
cantik giler!
Boleh nampak UiTM punya building.
Kejap ye,
aku rasa macam nak baling je botol air dekat
mat-mat rempit ni.
Bising betul.



Ok,
sambung balik.
Hurmm..
Aku rasa tu je kot.
Boring pulak kalau asyik cakap
pasal fakta je.



Next post,
aku akan cerita pasal kolej
story version.
Hahahahah~



P/S :
Esok ada AGM IB.
(Annual Grand Meeting???).
Kelas aku start pukul 2.30 petang.
1 kelas je.
Tadi dah beli buku..
RM95... uuggghhhh... *pengsan*



Have a Nice and Lucky Day!
________________________________

6 comments:

sirenility said...

waaa.....sonok la ko ea....blaja rajin2 k...hehehe..gaye ckp mcm aku dh abes study je kn...hahaha

AniZz said...

Ha'ah~ hahahahahah~

siti suhaila ibrahim said...

tumpang tny, akak dlu time dpt twrn, kat surat twrn tu, tulis ape eh kat kolej kediaman tu? mcm kte, die tulis kolej kediaman tidak disediakan. so, mmg xdpt hostel ke? :(

Anonymous said...

ada number fon Puan Maya tak? kalau ada, boleh watsap or msg kat number 01126941228

saya nak sewa tun mutahir untuk dua malam. Nak jumpa lecture for consult thesis ni. huhu

i think , kita ni satu batch :)

AniZz said...

Kalau tak silap, first day RM12.50. second day ahead, RM7.50 kot.

Number phone tak boleh letak kat sini. Kesian Puan Maya kena stalk nanti.

kelly khalina said...

Aslmkm...sy akn dftr kt uitm ni...sy dr tgnu...bleh x email kn sy no puan maya..sy nk sewa blik...tuk ari dftr n ari kuliah...kuliah sy sbln skli...tlg sy ya...email sy khalina_ali@yahoo.com