Thursday, October 21, 2010

Birthday♥~

Birthday adalah satu perkara
yang mesti kita kena ingat.
Lebih-lebih lagi kalau itu
birthday sumber kewangan kita.
Contoh : Parents, boss, atok n nenek.


Tapi,
aku tak faham.
Dalam banyak-banyak
manusia,
ada juga manusia yang tak
ingat birthday orang lain.
Inilah dia manusia yang
aku patut jauhi!!


Sekarang bulan Oktober.
Masa aku sekolah dulu,
jarang ada member yang
lahir bulan Oktober.


Tapi,
bila dah masuk Universiti,
aku jumpa ramai orang yang
lahir bulan Oktober.


Plus,
they're all my friends!!
Hari ini merupakan
Hari Lahir Nuradila Bt Safie.



(Dila, AniZz, Pika)


She's my best friend.
Seriously,
aku tak pernah jumpa
orang yang sebaik dia.


Pada pandangan aku,
Dila merupakan seorang gadis
yang hanya wujud dalam dunia novel.


Dia ni punyalah SUPER baik hati,
SUPER modest,
SUPER funny,
SUPER penyabar~


Dia ni seorang yang
akan mendahulukan
orang lain.


Aku cakap betul ni.
Pernah ke aku puji orang
dalam blog aku??


Bukan senang nak tulis
seseorang tu SUPER baik hati
selain aku, tau!


Kalau aku jadi lelaki,
CONFIRM aku ngorat dia.
Bila aku nampak dia lalu depan
aku je,
aku akan cakap;
"Peeeewwwwwwiiiittttt, Cik adik manniieeess"
(baca dalam slang Indian)


HAPPY BIRTHDAY, DILA!!

******************************************************

Hurmmm...
Masa aku semester 1 di UiTM,
Another friends of mine
yang lahir bulan Oktober ialah
Farahain.


Aku ingat lagi,
masa first semester,
kami pelajar freshie akan dipanggil
ke Hall untuk diberi taklimat
peperiksaan.


That time,
lecturer tu cakap,
"Kalau ada sesiapa yang demam campak, anda kena......"


Aku pun pandang kawan aku,
and cakap;
"Elleh, sape pulak yang kena demam campak masa Final nanti."


And,
Ta-Dah~
Aku lah orangnya yang kena demam campak tu.
Masa tu aku ada Final last paper 10 hari lagi.


So,
my mom pun suruh lah aku
tinggal dekat rumah atok aku.
Serious sedih.


Masa dekat rumah Atok,
aku dapat MMS dari Dila and Farahain.
Mereka hantar gambar kek dekat aku.
Kononnya nak celebrate birthday
kami bertiga serentak sebab
masing-masing lahir bulan sepuluh.


Apakah?!
Sampai hati mereka mengguris
hati krystal ku ini.


Tapi,
benefit yang aku dapat dari
penyakit Demam Campak ni ialah,
aku menjadi semakin berani.


Dulu,
kalau waktu malam,
aku takut nak pergi toilet sorang-sorang.
Tapi,
masa dekat rumah atok aku,
aku siap fikir;
"Alah, hantu pun takut tengok muka aku."


*******************
Kepada kawan-kawanku yang lahir
bukan bulan Oktober,
jangan bersedih.


Aku dapat tahu yang
orang lahir bulan Oktober ni seorang
yang cantik dan mempersonakan.
Miiioooowwwww~


So,
kawan-kawan yang tidak
lahir pada bulan Oktober ini,
anda tetap cantik dan memp`ersonakan
di mata aku.
Tak tahulah pula pada mata orang lain.


Entry ini khas untuk Nuradila Safie
yang pernah mengugut aku
untuk menulis entry pasal dia.


Nah,
amek kau.
Khas untuk kau sorang.
Aku siap puji lagi tu.


Kepada Taqim yang juga
pernah mengugut aku untuk tulis
pasal dia dekat dalam blog aku,
nanti-nantilah..
Tunggu birthday kau nanti~


____________________________________________

1 comment:

sirenility said...

anissssssssssssssssssssssss....nanges aku ko wt post ni...tp byk sgt puji nnti org ckp aku rasuah ko honda city lak nnti..