Thursday, February 18, 2010

Malamku yang hebat!!


(NOTE : baca entry nie dengan lagu ini)


video


Gempak tak title entry ni??
Ni cerita FLASH BACK.


Last week (baca dua kali),
Kolej Sector B di campus kami mengadakan;
"World Dance Ladies Night"


Location di Dewan Sri Temenggung yang terletak
berdekatan dengan puncak Gunung Ledang. (melampau)


Kenapa aku cakap macam tu?
Sebab, Dewan tu giler jauh dari bilik kami.
Kesimpulannya,
kalau pergi sana dengan berjalan kaki,
daripada 'debab' terus 'slim'.
_______________________________________________________

"Perhatian kepada warga Block *tuutt.. (dirahsiakan),
Malam ini akan diadakan 'World Dance Ladies Night' di DST.
Semua pelajar dijemput hadir dan memakai pakaian bertemakan
warna Block masing-masing. Ini adalah program Kolej, bla..bla..bla.."
(announcer mmbebel..)
_______________________________________________________

Ain (rum8) : Kak Ekin nak pergi pukul berapa?

Ekin (rum8) : Tak tau lah. Akak pergi lepas sembahyang Isya' kot.

Ain (rum8) : Ko, As?

As (rum8) : Aku pergi ngan kau lah.

Aku memandang mereka dengan wajah terkilan..

Aku : Tak ajak akak pun~

Ain : Alah, Kak Anis bukannya nak pergi. (fitnah..fitnah..)

Aku : Ye la...

Ain : Kak Anis nak pergi tak?

Aku : SENIOR PART 6 wajib pergi ke? (berlagak..)

Ain : Ha, tu pasal lah Ain malas nak tanya. Dah tau dah Kak Anis nak jawab apa.
___________________________________________________

Pika (ex-rum8) : Anis, nak join kitorang tak? Aku ingat malam ni nk gi outing.

Dila (BFF) : Jom lah join, Anis. Tak best la kalau kau tak de..

Aku : Economic Recession la..

Dila : Alahai, setakat duit sewa kereta je. Takpe kitorang belanja sewa kereta. Ko just support makan kau je. Boleh?

Pika : Jom lah Anis. Aku tau, lepas Isya' ko dah siap. Nanti aku ketuk bilik kau.

Aku : K, eh. Aku nak sembahyang Maghrib dulu. Bye. Apa-apa hal, aku contact nanti. (berlalu keluar dengan penuh tata tertib dan adab sopan.)
__________________________________________________________

Ain : Kak Anis nak pergi mana?

Aku : Nak keluar jap. Ada hal.

*tett..tett..tett..tett..
(bunyi mesej)
**********************************************
Anis, sorry tak jadi pergi lah. Kereta sewa Auto dah habis. Yg tinggal Manual je.
***********************************************

Aku : Cis. Buat penat aku siap je.. Tak pelah. Pergi DST je la malam ni.

Ekin (rum8) : Ain, akak tak jadi pergi DST lah.. Kawan akak ajak keluar gi celebrate birthday.

Aku : Ain, As. Akak gi DST ngan korang tau.

Ain, As : (terpinga-pinga)

Ain : Wah! Tak pernah-pernah Kak Anis nak join activity Kolej. Mimpi apa hari ni? (fitnah..fitnah..)
________________________________________________________

*tett..tett..
(bunyi call)

Dila : Anis, ko kat mana? Kita pergi DST, nak?

Aku : Alamak.. Aku dah ada dekat DST ni. Korang jalan la laju-laju.
Aku safekan tempat korang. K?
_________________________________________________________

Bermulalah episode Senior Part 6 yang pergi Aktiviti Kolej.


Best gile kot malam tu.
Banyak persembahan yang hebat-hebat (tipu..tipu..)


Ada 4 Block yang bertanding.
1) Block Intan : Purple
2) Block SMK : Kuning
3) Block SAB : Hijau @ Coklat
4) Block *tutt : Pink

Tarian Wajib :
Hindustan.

Tarian Extra :
Hip-Hop, Mexico, Melayu, Cina, err... lupa lah..



Yang paling best kat sini ialah,
dapat jerit tak tentu pasal dengan sesuka hati.



Yang tak bestnya,
Program nie dimulakan dengan nyanyian lagu UiTM.
Malas nak berdiri.
(Mintak-mintaklah Staff UiTM xbaca blog aku..)


Dila ngan Pika tak habis-habis menjerit dari tadi.
Aku plak, penat pegang kepala diorang and cakap;
"AstanghfirullahalAzim.. Keluarlah kau Syaitan.."
(ala-ala lagak bomoh.)


Seluruh dewan bergema bila ada sorang Junior ni,
menari tarian ala-ala Lucah.
Tak lucah pun..
Just gelek dia, and pump in dada dia terlebih.
Dia buat tarian India.
Sexy dia terlebih disitu.


Dia menari macam dah kena rasuk.
Badan agak chubby dan rendah orangnya.
Rambut panjang mengurai.
Mata tak dapat dikenal pasti kerana latar belakang pentas
dengan warna kulit adalah sama.
(lampu dewan dipadamkan)


Apa yang kami bertiga buat semasa majlis penyampaian hadiah?
Buat sesi photography.
Dila camera man and director.

Dila : Buat muka takut!

Dila : Ok, senyum!


Dila : Daripada atas pulak!

Dila : (lupalah dia cakap apa..)

________________________________________________________

Giliran aku plak jadi Director.

Aku : Buat muka sexy!
Wah! Memang sexy!


Aku : Ok, now Ketawa plak!



Aku : Flying Kiss!

__________________________________________________________

Habis je sesi photography,
Pengumuman pemenang oleh..
errr...
Wah! Cantiknya bunga kat sebelah tu!
(Tukar Topik)

"Baiklah, pemenang ke-empat. Jatuh kepada, Block *Tuuttt!"

Kami bertiga : Malunya! Nombor last!

Dila : Nasib baik aku pakai sweater coklat. Aku bukan Block *tutt!. Aku Block SAB.

Pika : Tutup baju ngan selendang weh.

Aku : Tak pe. Aku terima je. Yang penting kita have fun and diorang berani nak dancing kt depan. (tipu..tipu..)

_______________________________________________

Pemenang :
3) Block SAB : Hijau @ Coklat.
(Dila bangga memakai baju sweater berwarna Coklat)

2) Block Intan : Purple.

"Pemenang tempat pertama, Block SMK!!"

Warga Block SMK : Kepak, kepak! Kpeak, kepak! (slogan diorang.)

Aku bangun dengan penuh bangga sambil menayangkan bekas berwarna kuning Mr. Potato
yang kami beli di UniMart tadi.
(kononnya kami ni warga block SMK)

___________________________________________________

Apa first impression orang yang duduk disekitar kami setelah memekak 24hours dari tadi:

Student A yang duduk di hadapan kami : Saya ingat mereka gila.

Student B yang duduk dibelakang kami : Mereka manusia ke?

Bradd Pitt yang duduk disebelah Dila : Oh, mereka memang ayu~

Tom Kurus yang duduk disebelah Pika : Marvellous! Mereka sangat baik. Lebih-lebih lagi yang duduk di tengah itu. Sopan-santun, ramah-tamah, lemah-lembut..

**THE END **

**********************************************

1 comment:

Anonymous said...

colorful