Saturday, April 27, 2013

Berjumpa kembali

Assalammualaikum..


Well,
this is awkward...





First time aku buka blog dia keluar ni :


Caption : clueless. Tak tau nak click apa.


Apa benda semua ni?



Serious,
Muka aku lebih kurang macam nenek ni.





Anyway,
apa khabar semua?
Sihat?



Sorry lah,
dah lama tak update.
Aku busy tumpukan study (cewah!).




Awal bulan depan,
aku ada convocation di  Shah Alam.
Alhamdulillah, berjaya juga aku tamatkan
study dengan status :



UPPER CLASS Degree





Wohoo!
Kalau aku stop tulis blog lebih awal lagi,
maybe aku boleh achieve 1st class degree.
Hahahahaah! (salahkan blog pulak).




Sekarang ni aku tengah dalam proses apply Master.
Aku ingat nak ambil di overseas pula.
Tapi masalah terbesar aku ialah,
aku masih dalam proses menghasut  memujuk kawan
aku untuk join study sama-sama.



Kenapa mesti ajak rakan untuk study?


1) Sesat


Masa praktikal dulu,
aku selalu buat kerja outstation.
Aku ingat lagi,
time tu aku, kawan aku dengan seorang staff cina ni,
pergi lunch selepas jumpa client.



Lepas habis lunch,
kawan aku (internship student) suruh aku duduk 
dekat seat depan sebab dia mengantuk sangat.



Masa dalam kereta tu,
staff tu tanya aku,
"Kalau nak keluar, ikut jalan sebelah kiri, kan?"

Caption : Dah lama tak melukis, tangan pun menggigil masa lukis ni.



Memang sesat lah jawabnya.
Siapa suruh tanya aku.
Aku kan memang tak suka ingat jalan.




2) Takut 



Ya.
Aku mengaku aku takut.
Aku takut berada 
di dalam situasi 'in the dead end'.



Macam mana kalau aku tengah clueless pasal study?
Aku nak tanya siapa?



Macam mana kalau aku ada problem?
Aku nak mengadu dan minta tolong pada siapa?



Masa aku study dekat Melaka dulu,
aku study degree sorang-sorang without friends from Diploma.
Itu aku berani lah. 



Why? 
Sebab aku boleh call my family bila aku sedih,
and aku boleh balik bila-bila masa je~
Kalau dekat oversea,
gila ke kalau aku nak balik bila-bila masa?
Memang kena sebat dengan my parents la jawabnya.




So,
aku hanya boleh bertawakal kepada Allah sahaja.
Kalau ada rezeki, dapatlah aku sambung Master di oversea.
Kalau tak, aku sambung di Malaysia.
Mana-mana pun sama je.




____________________Anizz_______________________________





3 comments:

bikbigbeak said...

aku doakan kau dapat sambung master....btw aku lost number ko....nnt bg no ko kt fb ley??? heee xoxo

loy said...

fb akak apa eh? blh tak nak add. byk nak tnya pasal uitm kbm. insyaallah sy akn melanjutkn pelajaran d sna.

miya amira said...

salam akak...sy cari about uitm kbm..insyaAllah 2 mggu lg akan daftar...tanks for the experience time dftr tu...semoga akak dpt smbg master at oversea...