Monday, April 18, 2011

Perogol?

Bunyi macam berita tergempar, kan?
MEMANG PUN!!


Nak tahu tak, petang tadi,
lebih kurang dalam pukul 2.00 petang,
ada seorang lelaki yang telah menanggalkan
baju dan seluarnya sedang berjalan di level 4
kolej aku??



Bagaimana aku tahu?



Lebih kurang pukul 10.40 malam tadi,
aku turun untuk membeli burger.
Seharian tak makan, tiba-tiba
perut rasa lapar.
(Well, dah sehari tak makan, mestilah perut rasa lapar.)



Sedang aku menunggu burger tu siap,
abang yang jual burger tu tanya aku
something. Dia cakap dalam bahasa Kelantan.
Faham pula aku??



Aku tak jawab,
nak jawab apa, soalan pun aku tak faham.
Aku just senyum je.
Perempuan yang ada dekat sebelah
aku yang jawab soalan abang tu.



Perempuan tu orang Terengganu.
Aku pun tanyalah dia :



Tuanku Anizz : Kenapa, eh?

Perempuan : Tak tahu ke, tadi ada lelaki separuh bogel naik kolej?



Tuanku Anizz : Huh? Seriously? Dia naik level berapa?

Perempuan : Dia dah naik level 4 and 5. Nasib baik ada student yang nampak.



Ok,
di pendek kan cerita,
menurut abang burger dan
perempuan tersebut,
sebelum lelaki itu naik,
dia sempat menghidu gam.





Menurut abang burger tu lagi,
lelaki itu maybe masuk kolej
melalui pagar belakang kolej.




Tetapi,
Pak Guard dan Mak Guard sini
sangat cekap,
yelah, masa tu, Pak Guard dari campus
pun datang meronda kolej kami,
untuk mencari lelaki suspicious tu.



Sehinggalah mereka terdengar
jeritan pelajar dari level 4 @ 5:
"Tolong, tolong~ Perogol~ Perogol~"




Cepat-cepat mereka naik lift or tangga,
and tangkap lelaki itu.
Di depan kolej sudah tersedia dengan
polis dan ambulance.
Di faham kan, student tersebut trauma
dengan kejadian itu.
(Macam ayat surat khabar. Hahaha..)



Fuh~
Alhamdulillah aku berada di level 7.
Alhamdulillah aku sempat kunci pintu
sebelum tidur.
Tapi...
Aku tak sempat tangkap gambar lelaki tu~
Aku tengah tidur time tu~
(T______T)




Anyway,
mesti my mom tengah risau sekarang.
Yelah, anak perempuan dia yang baik hati,
sopan-santun, ramah-tamah, lemah-lembut,
ini berada di dalam rumah seorang diri.





Kepada kawan my mom,
jika anda terbaca post ini,
tolong beritahu my mom :

"Kalau Akak risaukan anak akak, (Tuanku Anizz),
Akak bank in
kan lah duit dalam akaun dia.
Tak pun, bayarkan bil broadband dia."



Ok,
tak ada kena mengena kan?
Tapi apa salahnya kita mencuba.
Mana lah tahu,
terbuka pintu hati my mom and dad,
mereka bank in kan duit dalam my account,
plus bayarkan bill broadband I~



Caption : My cute Dad and cute Mom. (Agak-agaknya, kalau my mom baca ni,
dia bank in kan berapa Ringgit, eh? Dah puji mereka cute ni~)




Hari tu,
my mom telefon.
Dia cakap yang Darwisha rindukan I~


Tuanku Anizz : Darwisha yang rindu ke, mommy yang rindu ni~ Eeeyyy~

Mom : Bukan setakat mommy, daddy pun rindu kan kakak.


Tuanku Anizz : Hmm.. Nanti, kalau mommy rasa macam rindu kat kakak, mommy bayarkan lah duit broadband Kakak~

Mom : ........




Apa salahnya kita mencuba kan?
Daripada aku cakap :
"Hmmm... Nanti, kalau mommy rasa macam rindu kat Kakak, mommy belikanlah Kakak myvi~"



Aku rasa,
kalau macam tu,
mesti my mom lost contact terus
dengan I.
Ahahhaahahahhaa~
(^0^)v




Ok.
Esok ada Final Presentation BEL.
Doakan saya.
Oh ye, tak boleh bawa racun tikus
bagi mereka rasa.
Sebab tak jumpa kedai yang jual racun tu.
Cis!



P/S : Pandai tak aku lukis??



_______________Anizz________________

2 comments:

Anonymous said...

Salam dik..best of luck to you..KM

Wawa Zolkepli said...

kau taw x yg kau ney gilerrrrrrrr!!!
hahahahahaha!
aku akn gune strategi ko ntuk bil broadband aku pas ney!
thank you friend!