Friday, November 5, 2010

My Evil Vs Good day~

Aku rasa mesti ramai foreigner
visit blog aku di sebabkan title di atas.
Hahaha~


So,
today I wanna talk about
apa yang aku dah buat
pagi ini.


Ini lebih kepada muhasabah diri.
Aku just nak tengok,
hari ini aku lebih kepada evil mood
or Good mood.


Evil 1 :
Pagi ni aku tukar my mom
punya web browser.
Hahaha~



Mesti my mom terkejut
bila tengok web broser dia
dah berubah~
(Harap-harap tak kena marah..)


Note : Suka hati aku je tukar
web browser my mom.
So that's evil~

***************************************************


Good
1 :


Semalam aku tidur awal.
Pukul 10 p.m. lagi aku dah tidur.


So,
Hari ini aku bangun awal lah.
Dalam pukul 6 a.m my mom
dah kejut kan aku untuk sembahyang Subuh.


Note : Aku sembahyang Subuh.
So that's good~

************************************************


Good 2 :


Then,
lepas sembahyang,
aku update AVG (antivirus) aku.


Lepas tu,
aku ingat nak sambung tidur,
but then aku tak boleh nak
lelapkan mata.


So,
in the end,
aku terus basuh kain aku
and Darwisha.


Note : Aku basuh kain aku and Darwisha.
Siap sidai lagi.
So that's good~

*************************************************


Good 3 :


Sementara tunggu kain
siap di basuh,
aku terus basuh pinggan
and kemas atas meja.


In other words,
aku kemas dapur.
I mean,
** sapu sampah,
** basuh fridge.
** Masak nasi~


Note : Aku kemas dapur,
and my mom tak suruh pun.
So that's good~

*************************************************


Good 4 :

Aku pandang bilik TV.
"Sepahnya!"


So,
aku pun kemas bilik TV.
Sapu sampah,
kemas Darwisha punya toys~


Note : Aku kemas bilik TV,
and my mom tak suruh pun.
So that's good~

****************************************************

Conclusion :



Wah!
Aku buat Evil : 1,
and Good : 4!!


Ok.. Ok..
Aku terlupa satu lagi
evil yang aku buat...

************************************************

Evil 2 :

Barang-barang kat dapur
yang aku kemas (good #3),
sebenarnya aku sorok dalam
kabinet dekat dapur.


In other words,
kalau orang buka kabinet tu,
gedebuk jatuh.


Satu lagi,
barang-barang termasuk toys
yang aku kemas dekat bilik TV
tadi (good #4),
sebenarnya aku sorok dekat
dalam bakul toys Darwisha.


Bakul tu dah kira
tempat lost and found.
Semua benda aku letak dekat situ.


Termasuklah
majalah my mom,
surat khabar,
baju Darwisha,
towel...


Last but not least,
baju yang aku basuh tadi (good #2),
sebenarnya ada lagi baju
yang nak kena basuh.
Especially baju Darwisha.


Tapi,
aku sumbat je dalam bakul
pakaian kotor and tutup
dengan towel.
Lepastu sorok dekat tepi meja
bilik aku.


Lagi satu.
Baju yang aku cakap aku sidai tadi,
sebenarnya
bukan semua aku sidai.
My father ada tolong sidai jugak.


Note : That's evil, AniZz...
Very evil...

****************************************************


Conclusion 2 :

Aku conclude kan bahawa,
aku ni good girl sebenarnya.


Bukan senang orang nak
confessed benda-benda macam ni.
Hahahahah~


P/S : Agak-agaknya aku Evil ke Good Girl??



_______________________________

2 comments:

-cik bunga- said...

haha...very "good" girl..

AniZz said...

Thanks, Cik Bunga~