Sunday, October 17, 2010

Hari ini..

Well,
Today is my birthday.


Semalam aku tidur lambat.
Aku ngantuk sangat,
tapi terpaksa juga berjaga
sebab nak tunggu orang wish
birthday punya pasal~


Last-last,
yang wish ada 3 orang je semalam..
Wuu..wuuu..


Adakah aku tak popular lagi?
Adakah aku sudah dilupakan?


Tapi,
aku try untuk think positive.
Well,
kawan aku semua dah tua,
mestilah diorang kena tidur awal.
Kan? Kan? Kan?


Thank you Dila, Nadia and Rozzana
sebab wish birthday~
Aku terharu~


Thank you to Miera Azzudin
sebab wish dekat my blog.


Thank you to all people
yang wish dekat my facebook.
(penat aku reply diorang punya comment)


Anyway,
Aku ingat pagi tadi my mom
ada sediakan something special
untuk aku.


Tapi....
Tak de apa yang special pun.

*****************************************************

Flash back..

17 Oktober 2007

Ini adalah first time aku celebrate
birthday as a university student
dekat Johor.


My family and I celebrate
dekat A&W.
Maklumlah..
masa tu aku masih tak ingat jalan
nak pergi KFC and McD.


Tak best langsung celebrate
dekat A&W situ.
Fries dia serba sejuk..
Semua tak fresh~


Bila habis je makan,
kami terus balik ke rumah Atok.
Serious sedih..
Dah lah tak best A&W tu~
My family semua tak puas hati
dengan service dia.


Tapi,
yang kelakarnya,
hari ni juga merupakan
hari my mom hilang gigi dia.


Masa tu Darwisha baru umur setahun lebih~
Masa dalam kereta lepas
balik dari A&W,
kami dengar radio.
Lagu sape ntah,
tapi ada bunyi 'Quack, Quack' (itik)


Masa dengar lagu ni,
Darwisha menari sambil angguk kepala,
and then terus terkena dagu my mom,
and then,
ta-dah~
My mom hilang gigi dekat bahagian depan.
Kami semua tergelak dalam kereta.
Hahahahah!


Don't worry,
dia dah beli gigi baru dekat klinik.
Hahahhahahaahhhaahha~


17 Oktober 2009


Masa ni aku dah semester ke 5
di UiTM.


Roommate aku semua dah balik
celebrate Deepavali.
Diorang memang suka celebrate
Deepavali.


Sekali lagi aku sedih~
Malam sebelumnya,
my friend Dila and Farah
bagi cupcake dengan dicucuk
lilin time blackout yang
di asah hujungnya.


Kejadah diorang ni..
Tak taulah sama ada nak
kategori kan dia sebagai creativity or berjimat.
Hahahahah~


Lepas tu,
another friends of mine; Arifah and Faraheen
belanja aku makan dekat Segamat!
RM40 punya makanan.
WOooooOOooo~
I love them very much!!



17 Oktober 2010


My mom bawa me, adik no.3 and Darwisha
pergi shopping, bayar bill.
And then,
Aku hasut Darwisha pujuk my mom pergi KFC,
and Ta-Dah~
Kami pergi KFC juga.


Tapi bersyarat.
My mom cakap,
kalau pergi KFC,
balik karang Darwisha kena
makan ubat demam.


Mother : Balik karang promise makan ubat, ok?

Darwisha : Ok!

Darwisha : (Bisik dekat aku) Darwisha tipu je. Jangan *tanye mother, tau?

Aku : Ok! Mother, Darwisha cakap, dia tipu je~

Mother : kalau tipu, tak boleh pergi KFC!

Darwisha : (bisik dekat aku) Kan Darwisha cakap jangan *tanya mother!


**Note : Bagi Darwisha, 'tanya' itu bermaksud 'cakap'.




Haaaiihhhh~
Tak de sape ke nak bagi aku
hadiah birthday tahun ni??



_______________________________________

1 comment:

sirenility said...

sepatutnye aku kena diberi pengikhtirafan lebey sbb aku je yang setia ingt bufday ko...dtg arr segamat i'lll treat u i.allah..
anis take care kalo ko nk trun k.l konvo nnti ajak la famili ko dtg umh aku k....take care..